Kredittkort eller forbrukslån?

Du trenger penger, men er usikker på om du skal velge kredittkort eller forbruks? Det er du ikke alene om, dette er et spørsmål mange stiller seg. Vi fant det derfor svært smart å lage en guide som er ment å gjøre dette valget lettere for deg. Guiden er delt inn i 2 punkter, kredittkort og forbrukslån.

Kredittkort

Kredittkort er for deg som tenker å låne penger i en mindre periode.Det er ofte vanskeligere å få en høyere kreditt enn det er å få et forbrukslån, derfor egner kredittkort seg bedre for deg som trenger fra 10000,- kroner til 30000,- kroner.Kredittkort har ofte en rentefri periode på 30-50 dager. I vår sammenligning av kredittkort finner du kun kort som har minimum 45 dager helt rentefritt. Så dersom du kun trenger å låne penger i en liten periode så er kredittkort et veldig godt alternativ. Hvis du holder deg innenfor den rentefrie perioden får du i praksis låne penger helt gratis.

Kredittkort passer for deg som: 

  • Som trenger mindre enn 30000,- kroner
  • Du planlegger å betale tilbake innenfor den rentefrie perioden 

Du finner en god oversikt over kredittkort i vår sammenligning her. 

Forbrukslån

Forbrukslån er et godt alternativ til deg som ønsker å betale ned over tid. Når du tar opp et forbrukslån kan man vanligvis velge helt opp til 10 år nedbetalingstid. Forbrukslån er bedre egnet for større summer, de aller fleste banker tilbyr forbrukslån helt opp til 350000,- kroner. Til forskjell fra kredittkort betaler du her rente fra første dag,men du står fritt til å betale ned lånet når du vil eller har mulighet.

Forbrukslån passer for deg som:

  • Trenger mer enn 30000,- kroner
  • Ønsker å betale ned over tid 

Ønsker du å lese mer om forbrukslån? Du finner en utrolig god sammenligning av forbrukslån på Besteforbrukslån.com